Woodhouse Urban Park is the Principal Winner at the BALI Awards!
It was great to work with Ground Control and Brent Council on our new park for the South Kilburn Regeneration programme. The project creates a new community focal point and on Friday was the Principal winner 2016 for a Regeneration Scheme Under £500k.

The project is located on the site of a demolished block of flats, and it was designed as an inclusive space for the whole community.

In the North East corner, a seating area with textured floors defining rooms and balconies was laid out to reflect the position of the former building. Different seating areas and a table tennis table are enclosed by diaphanous layers of trees and plants as a relaxing space for all ages. A generous timber topped events stage overlooks a large grassy area defined by trees and planted mounds, presenting an opportunity for the community to host events.

Further South the park becomes more ‘active’. The ‘Beanpole’ play structure is designed for younger and less able children, with a clatter bridge, log traverse and slide. Placed up on a mound the ‘Giant Tree’ on the southern boundary of the park is a challenging play structure. Bespoke built from oak, it includes a slide, a fireman’s pole, climbing nets, and a view over the park to the surrounding area from the top.


Read more here
Alexandra Road Park wins the Principal Award for Community Development at the BALI Awards
We worked with Ground Control and J & L Gibbons on a Community Development project in Alexandra Park Road. The project creates a series of play spaces located within a listed 1.7-hectare park landscape uniting the Alexandra Road and Ainsworth Estates designed in 1968 by Neave Brown. It was recently awarded the the Principal winner 2016 in the Community Development category.

The original park was created by Brown in conjunction with renowned landscape architect Janet Jack and was completed in 1979. We designed four new play spaces for the site. Engagement with residents of all ages informed the design process and we consulted closely with Jack to ensure their contemporary play designs remained true to the original ethos of the parkland. The designs picked up on features within the original playgrounds but also increased the complexity of the play offer, added play types and sensory experiences and increased risk and challenge to provide modern playgrounds inspired by the originals.

The key challenge was to create contemporary play space incorporating modern play theory to be located in the context of an important piece of urban design and cultural heritage.

Read more here